Око магазин: Пеђа Исус, градитељ храмова

Сећање на архитекту који је и у време комунизма пројектовао цркве

Његови пријатељи кажу да је оставио више задужбина него краљ Милутин. Чињеница је да је Предраг Ристић пројектовао више од стотину храмова. Изумитељ је инструмента који је назвао дрндафон.  Аутор студије о Лепенском виру. Поводом смрти архитекте Предрага Пеђе Ристића, говоримо о његовом делу, које повезује грађевинарство, математику и музику.

Једно од најкраћих, али и најкрволочнијих Шекспирових дела. Магбет. Прича о властољубљу први пут изведена пре 400 година имала је више и позоришних и филмских адаптација. Однедавно - Магбет је и поново написан, а тог се подухвата латио један од најпознатијих крими писаца данашњице Ју Несбе. Подсећамо на причу о Шекспировим јунацима у нашем добу.

Погледајте и причу о Ужичанину који је открио постистину и који је до данас једини из Србије који је награђен Оскаром - како у Ужицу памте Стива Тешића?
Око магазин, четвртак у 18.25

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 10. авг 2019, 07:10) - anonymous [нерегистровани]

BRAVO

Najbolji ste!
Na najbolji način ste odali poštu Peđi Ristiću. Takva figura jednom zablista u nekoj sredini.
I nikad više.

Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]