Културни дневник

На 66. Фестивалу играног филма у Пули, "Златну арену" за најбољу женску улогу други пут добила је српска глумица Христина Поповић. У Културном дневнику говори о улози у филму "Последњи Србин у Хрватској" и о новим пројектима.

Представљамо рад седам вајара, учесника 38. Међународног симпозијума "Тера" у Кикинди.

Говоримо о значају Споразума о сарадњи између српских и француских институција културе, потписаног у оквиру посете француског председника Емануела Макрона.

На Фестивалу плесног театра у Тивту, изведена је представа "Божанска глад" кореографа Милоша Исаиловића.

Говоримо о новој књизи "Етапе ноћи" Милоша Латиновића и о Међународном сајму књига под називом "Трг од књиге" у Херцег Новом.

Водимо вас у Рим, на изложбу "Бесмртни смртници, благо покрајине Сечуан", која представља дијалог између римске и кинеске античке културе.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]