Борис Џонсон - коначно премијер

После пропуштене прилике након референдума о Брегзиту, Џонсон је ипак стигао до циља.

Прича о плавокосој амбицији - назив је од једне од биографија написаних о Борису Џонсону. Човеку који је данас постао лидер британских конзервативаца и који ће бити нови британски премијер. Као посланик, знао је да каже - Хилари Клинтон ме подсећа на медицинску сестру садисту из менталних болница. Као шеф дипломатије поредио је Путина и Хитлера. Ипак, Бориса Џонсона не треба посматрати само као ексцентрика и кроз британски хумор. Један је од најобразованијих британских политичара, и кажу човек са јасним планом. Представљамо портрет Бориса Џонсона.

У емисији и о кризи у Грчкој. Пре годину дана, Алексис Ципрас је на острву Итака симболично поручио да Грчка више није зависна од ММФ-а. Ципрас више није грчки премијер, на власт је дошла династија Мицотакис. Али далеко је дан када ће свет моћи да каже - више не важи она изрека Дужан као Грчка. Само онај новац који је добила за спас после кризе, Грчка ће морати да враћа наредних 40 година.

Грчка је успела да избегне банкрот, али је зато банкротирао најславнији телевизијски кувар Џејми Оливер. Неки српски шефови кухиња верују да је телевизија од Џејмија Оливера направила звезду, а да је за правог шефа кухиње потребно много више. Сан сваког кувара је да припреми нешто што никад нико није спремио. Погледајте и репортажу о тројици мајстора у кухињи.

Уредник: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око магазин Око магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]