Ово је Србија

Фабрика шинских возила у стечају "Гоша" из Смедеревске Паланке огласила је, по трећи пут, продају непосредном погодном. Имовину фабрике чине грађевински објекти, опрема, акције, лиценце и патенти. Процењена вредност износи више од 515 милиона динара. Извештава Александра Марковић.

Падавине које су, пре две недеље, изазвале велике проблеме у Западној Србији, нису проузроковале штету на деоницама корита Колубаре и Обнице, иако њихова санација и регулација још трају. Колико је једна оваква "непосредна провера" до сада урађеног посла на овим водотоковима, потврда веће безбедности од великих вода, проверава Михаило Јефтић из Ваљева.

У Србији и свету обележава се 15. јун - Међународни дан борбе против насиља над старима. Гост емисије је Сузана Пауновић, директорка Канцлеарије за људска и мањинска права.

После завршене средње школем, већина Врањанаца наставља школовање на факултетима у Нишу и Београду. Неки одлазе и ван земље. Каква су искуства студирања на Универзитетском колеџу у Лондону, после завршетка прве године студија, говори Александар Милосављевић из Врања.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредник емисије: Дане Илић и Ивана Миљковић 

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]