Ово је Србија

Због обилних падавина у Централној и Западној Србији у више места проглашена је ванредна ситуација. Да ли се вода повлачи и колике су штете од изливања река, потока и канала извештавају колеге из Чачка, Краљева, Крушевца и Новог Пазара.

Због неповољне епидемиолошке ситуације са грозницом западног Нила, сузбијање ларви комараца планирано је у 99 општина, у свих 17 округа у Србији. Уколико временске прилике дозволе, сузбијање ларви комараца требало би да почне сутра и трајаће до 31. октобра.

Од 1. јуна ступио је на снагу Уговор о повећању овогодишњег извоза говеђег меса у Турску за 40 одсто. Шта ће то значити за кланичну индустрију у Срему истражује колегиница Данијела Романдић.

У Привредној Комори Крушевца одржавају се билетарални видео сусрети Српских и Кинеских компанија, Прилику да се путем видео конференције повежу са привредницима Расинског Округа имаће око 320 компанија са Далеког Истока.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредник емисије: Љиљана Ивановић и  Драгана Живојновић 

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]