Културни дневник

Поводом 64. Стеријиног позорја које ће бити отворено 26. маја у Новом Саду, гост Културног дневника је Мирослав Радоњић, директор Фестивала.

О новом филму Квентина Тарантина "Било једном у Холивуду", који је премијерно приказан на Фестивалу у Кану, извештава Сандра Перовић.

Народно позориште у Београду је био домаћин два догађаја, организован је симпозијум под називом "World Minds" који је окупио иноваторе, лидере из света науке, уметности и бизниса, а на новој сцени националног театра "Радионица" изведена је представа "Мапа измишљене стварности", коју је по мотивима прозе Ингмара Бергмана режирао Слободан Бештић. У Београду је отворен и Фестивал илустрације "Ilustrofest". Поводом пет деценија уметничког рада, музичар и виртуоз на фрули Бора Дугић, је приредио концерт под називом "Краљеви фруле". Зашто Србија издваја најмањи буџет за културу, у односу на земље у региону, као што су Хрватска и Словенија? Тим поводом реч критике има проф. др Ана Мартиноли.

У Музеју Мимара у Загребу, отворена је изложба посвећена Димитрију Поповићу, а у Љубљани 25. маја почиње 6. Драма-фест, на којем ће бити приказан избор најзначајнијих представа из региона.

Уредник Оливера Милошевић
Монтажер Никола Манић
Реализација Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]