Око магазин: Израел, Евросонг у доба рата

У античкој Грчкој ратови су прекидани да би биле одржане Олимпијске игре. У Израелу за нешто више од недељу дана почиње Евросонг.

После озбиљних ракетних напада у Појасу Газе проглашен је прекид ватре. У нападима претходних дана погинуло је скоро 30 људи. Седамдесетак километара даље, у Тел Авиву, организатори кажу да је потпуно безбедно. Истраживали смо да ли ће лаке ноте пригушити тешко наоружање? На лицу места био је репортер РТС-а Владимир Банић.

У емисији погледајте и шта показује истраживање спроведено међу српским средњошколцима после деценије учења веронауке и грађанског васпитања - о друштву, држави, свом, другим народима, Европској унији...

У Око магазину погледајте и репортажу са југа Србије, где ће ускоро бити пуштен у саобраћај крак Коридора 10 кроз Грделичку клисуру. Погледајте и интервју са професором Економског факултета у Београду Ђорђем Ђукићем, који је набројао шест разлога због којих свету прети нова економска криза.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]