Културни дневник

Гост Културног дневника је Штефан Кеги, редитељ из Швајцарске, члан групе "Римини протокол", аутор остварења "Заоставштина, комад без људи" за које је добио Гран при "Мира Траиловић" 52. Битефа и награду "Политике" за најбољу режију на фестивалу.

У Културном дневнику о изложби Олега Кулика у Музеју савремене уметности Војводине и о четвртом рођендану акције "Негујмо српски језик".

Били смо у Галерији РТС-а на концерту из циклуса ''Гудачи у галерији'', који је наш истакнути солиста Дејан Млађеновић посветио сећању на колеге погинуле у НАТО бомбардовању.

Бележимо догађања са 14. регионалних сусрета писаца "На пола пута" у Ужицу, представљамо књигу "Пакујем своју библиотеку" аргентинско-канадског писца Алберта Мангела.

Београдски уметник Богомир Дорингер присутан је на две управо отворене изложбе у Бечу и Загребу, које се баве рејв културом. На поставци у бечком Музејском кварту Дорингер је кустос, а у загребачкој галерији Мочвара представио се својим радовима, заједно са колегама који такође истражују специфичност колектива у рејву.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]