Траг: Сестринство на два точка

У документарној емисији "Сестринство на два точка" пратимо прелазак прве међународне женске мото-штафете кроз Србију, али откривамо и ко су жене које управљају моторима.

Професорке, музичарке, домаћице, директорке, припаднице полиције почетком априла делиле су један пут и једну мисију. Заједно са 18 хиљада жена широм света учествовале су у међународној мото-штафети која има за циљ да ојача глобално мото-сестринство. Желе да подсете мото-индустрију, такође, да на два точка господаре и жене, да покажу да имају своје место и довољно вештине да заједно са мушким колегама крстаре путевима целог света.

Њихова мисија у овом окупљању је и да укажу на значај превенције у борби против рака. Желе да свака бајкерка на путу буде подсетник да је превентивни преглед корак ка добром здрављу.
Штафета је кренула у фебруару из Велике Британије, где би требало да се врати почетком 2020. године, а по њиховом повратку следи и велика изложба.

Екипа РТС-а пратила их је од Прешева до Келебије. Делили смо њихове утиске, сазнали шта их је подстакло да изађу из аутомобила, колико им значи међународна штафета као јединствен догађај у њиховом свету.

Са учесницама штафете али и искусним бајкерима разговарали смо и о женама бајкеркама у Србији, о подршци коју им пружају колеге као и о разликама на мотору у односу на јачи пол.

Ауторка емисије: Биљана Радуловић
Сниматељи: Душан Живковић, Иван Стамболић, Слађан Стојановић
Монтажерка: Ана Јанковић
Продуцент: Петар Милошаковић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 05. јун 2019, 16:34) - Viper [нерегистровани]

Bravo

Bravo za bajkerke, samo nastavite tako.