Културни дневник

Поводом новог романа "Адреса", гост Културног дневника је двоструки добитник Нинове награде Драган Великић.

Тријенале проширених медија "Реконекција" отворено је у Уметничком павиљону "Цвијета Зузорић".

Пијаниста Кемал Гекић извео је у Коларчевој задужбини за њега написано дело "Герника", америчког композитора Фредерика Кауфмана.

У Музеју афричке уметности отворена је изложба фотографија "Поетика свакодневице: инстаграмирање живота у источној Африци".

У Ректорату Универзитета уметности у Београду изведен је перформанс настао у оквиру пројекта "Тесла", у сарадњи између Конзерваторијума "Ђузепе Тартини" у Трсту, Академије лепих уметности у Венецији и београдског Факултета примењених уметности.

На Факултету за комуникацију и медије, у току је међународна конференција о (пост)дигиталним комуникацијама, медијима, тржишту, поверењу и стваралаштву.

Додељене су награде Града Београда, као и Златне значке Културно просветне заједнице Србије.

У Смедереву почиње 36. Позоришни фестивал "Нушићеви дани", а у градовима Истре у току је 11. Фестивал српске културе.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Марија Миљевћ Рајшић
Монтажер Бранислав Поповић
Реализатор Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]