Културни дневник

У оквиру Фестивала Шангајско пролеће, Симфонијски оркестар РТС-а одржао је два изузетно успешна концерта у Кини. Тим поводом гост Културног дневника је маестро Бојан Суђић.

У Културном дневнику представљамо изложбу из збирке Музеја града Београда "Стварање модерног Београда: од 1815. до 1964", бележимо разговор о новом делу др Невена Цветићанина "Слепе улице историје" у Народној библиотеци Србије. Говоримо о књизи Нине Михаљинац "Уметност и политике сећања: траума 1999" на тему бомбардовања, као и о роману Џулијана Барнса "Једина прича", о љубави, пролазности и сећању. Водимо вас на доделу годишњих награда Удружења музичара џеза, забавне и рок музике, на Музичке разговоре у Београдској филхармонији и на ретроспективну изложбу Душана Џамоње у Загребу.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]