Ово је Србија

O раду Комисије за истрагу последица НАТО бомбардовања по здравље грађана Србије и животну средину, и последицама које је оставила употреба пројектила са осиромашеним уранијумом, за нашу емисију говориће државни секретар у Министарству екологије Бранислав Блажић.

По бебу коју је мајка оставила у таксију у Врњачкој Бањи у краљевачку болницу долазе отац и стручњаци Центра за социјални рад. Бабице и доктори ће се, после готово месец дана, поздравити са малом Весном, како су је назвали.

На почетку противградне сезоне у ваљевском Радарском центру, први пут су активирани аутоматски даљински лансери. У Колубарском и Мачванском округу, постављено је 99 аутоматских лансера. Које су предности савременог противградног система у извештају колеге Михаила Јевтића. 

Пар рода већ трећу годину за редом свија гнездо и одгаја младе на истој бандери у краљевачком насељу Рибница. Овог пролећа принове су стигле и у суседно двориште, где су рођени близанци.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредница емисије: Драгана Живојновић и Ивана Миљковић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]