С Тамаром у акцији

Породицу Милосављевић чине отац Новица (38), мајка Маринела (30), син Немања (10), и ћерка Невена (2). Живе у изузетно малој кући, поред гробља, у селу Кушиљево код Свилајнца.

Кућа, коју је Новица купио са својим оцем, нема купатило ни воду. Пошто је била поред гробља, била је повољнија за куповину средствима која је Новица годинама скупљао радећи као надничар.

Десетогодишњи Немања Милосављевић пати од неофрибромотозе и астме. У првој години живота установљен му је тумор изнад десног уха, који је до сада два пута оперисао. Сада је његово здравствено стање стабилно, дечак је добио апарат за дисање на коришћење. Због синовљеве болести, родитељи се дуго нису усуђивали да имају друго дете.

Милосављевићи су скромни, врло вредни и добри и зато им читав комшилук помаже колико год може. Сами, нажалост нису успевали да уреде и опреме своју кућу, између осталог и због тога што је Новица, од силног рада, имао тежак инфаркт - уграђена су му два стента и не може да надничи као раније.

Због Новичине доброте окупило се читаво село да, заједно са Тамариним мајсторима и уз помоћ комуналних служби из општине Свилајнац, успешно спроведу и ову мајсторску и хуманитарну акцију - шесту по реду у седмом циклусу ТВ серијала.

Захваљујући озбиљном даноноћном, заједничком раду, Милосављевићи су добили воду у кући, купатило, кухињу, кров и уређено двориште.

Осим грађевинске акције, ауторка емисије Тамара Грујић представиће, по традицији и неколико великих и значајних установа и манифестација и овог дела Србије. А Свилајнац може да се похвали са највећим Динопарком у Србији, великим Природњачким музејем, највећом Средњом ветеринарском школом и највећим Покладним маскенбалом у Србији...

Нове узбудљиве приче о доброти, хуманости, солидарности и очувању породичних вредности пратите у петак, у 21 сат, на Првом програму РТС-а.

број коментара 0 Пошаљи коментар