Око магазин: Џулијан Асанж, последњи звиждук

Тек сад занимљиво звучи савет Асанжа Сноудену да не иде у Латинску Америку него у Русију

"Снимци амбасадора Еквадора који у амбасаду позива тајну полицију, како бииз зграде извукли - свидело вам се то или не - награђиваног новинара, завршиће у историјским уџебницима. Асанжови критичари могу да се радују, али ово је мрачан моменат за слободу говора", оцена је Едварда Сноудена, који је после јучерашњег дана остао сам против свих. И сад тек занимљиво звучи савет Асанжа Сноудену да не иде у Латинску Америку него у Русију. Колико је Асанж променио свет и шта се све дешавало за ових његових седам година самоће?

Европски избори 2019. биће борба за душу Европе, рекао је кандидата социјалистичког блока за председника Европске Комисије Франс Тимерманс. У тој борби за душу отварају се разне теме па је тако у првој дебати ранцуских кандидата постављено питање: Да ли би Србија требало да остане чланица Европске уније?

О филму "Балканска међа" у протекле две недеље говорило се пре свега у Русији и Србији а за прелазак ових граница заслужан је лондонски Тајмс. Познати енглески дневник закључио је да руски филм не даје реалан приказ дешавања на Косову 1999. већ да је реч о руској пропаганди која поткопава регионални мир. Да ли су онда неки пређашњи филмови који је Запад снимао о бившој Југославији учвршћивали мир на овим просторима. Или су домети и америчких и руских филмова ипак прецењени?

Уредник емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око магазин Око магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]