Краљ Петар I

Седмa епизодa: После успеха на Церу, Аустроугари крећу у нове нападе, а српска војска је ослабљена и без муниције. Краљ Петар решава да напусти бању и придружи се својој војсци. Седму епизоду серије "Краљ Петар I" погледајте 21. априла у 20.05 на Првом програму РТС-а.

Успех у Церској бици није прошао без последица. Војска је ослабљена и без муниције, морал је на ниском нивоу, а јављају се и први случајеви дезертерства. Зато краљ Петар напушта бању и решава да са увери у право стање ствари.

С обзиром на расположење у војсци, одлуке о даљем деловању морају бити донете што пре.

Иако Радомир Путник заговара примирје, сматрајући да је наставак борби самоубилачка мисија, Живојин Мишић је присталица жестоког напада на надмоћнијег непријатеља. За то је неопходна муниција, коју српска војска не поседује. И док краљ Петар тражи помоћ од страних посланстава, једна мајка тражи свог сина Маринка.

Седма епизода серије "Краљ Петар I" емитује се у недељу 21. априла у 20.05 на Првом програму РТС-а. Репризу можете погледати наредне недеље, 28. априла у 16.00.

Уредник серије: Дуња Петровић
Редитељ: Петар Ристовски
Сценаристи: Владимир Ћосић, Милован Витезовић, Петар Ристовски
Играју: Лазар Ристовски, Милан Колак, Иван Вујић, Љубиша Савановић, Александар Вучковић, Марко Тодоровић, Даница Ристовски, Светозар Цветковић, Радован Вујовић, Tихомир Арсић, Танасије Узуновић, Бранко Јеринић, Миодраг Кривокапић, Небојша Миловановић, и многи други
Директор фотографије: Душан Јоксимовић
Композитор: Миодраг Цицовић
Сценограф: Аљоша Спајић
Костимограф: Борис Чакширан
Монтажери: Лазар Предојев, Милена Предић
Продукција: Радио-телевизија Србије
Извршна продукција: "Зилион филм" - Лазар Ристовски

број коментара 0 Пошаљи коментар