РТС ординација

Као и увек, ове недеље у РТС ординацији биће забавно, занимљиво и здраво. На почетку позната водитељка припремаће здрав ручак, затим ћете сазнати како се тумаче тешки термини у радиолошком извештају и на крају ће бити разјашњене заблуде о реуми.

У кухињи РТС ординације увек се припремају здрава јела. Ове недеље лосос на свој начин кува водитељка и новинарка РТС-а Сања Драгићевић Бабић. Чућете због ког здравственог проблема Сања воли ову рибу и како се храни када устаје у 4.00 ујутро. Водитељка Марија Поповић даће предлог здравих слатких штанглица које се не пеку. Колико су здрави избори две водитељке оцениће нутрициониста Мирјана Љутић Јездимировић.

У Ординацији ћемо разјаснити компликоване термине који се налазе у лекарским извештајима после прегледа ултразвуком, рендегном, скенером или магнетном резонанцом. Све ће објаснити радиолог др Бојан Банко из Клиничког центра Србије. Сазнаћете шта значи фокална лезија, фиброзно ткиво, кацификат и још много тога корисног.

Истине и заблуде биће о реуми, а све ће разјаснити др Ивица Јеремић, реуматолог са Института са реуматологију. Сазнаћете да ли је дозвољено вежбати са реумом, које намирнице сметају реуматксим болестима, како се те болести препознају на време и још много тога.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитељ је Петар Станојловић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
РТС ординација РТС ординација

Аутор:
РТС

После више од 70 емисија, неколико стотина обрађених тема и готово 1000 гостију и саговорника, ауторка Марија Поповић и њен тим вашег омиљеног шоу програма о здрављу, са нестрпљењем вас очекују у новој, четвртој телевизијској сезони, од 20. октобра. Нове идеје, занимљиви саговорници и корисни савети, које до сада нисте чули. Као и до сада, кроз смех и забаву, учићемо заједно све оно што може да побољша и сачува здравље. [ детаљније ]