Културни дневник

Поводом завршетка новог филма "Отац", социјално-породичне драме о човеку коме је ново време одузело све, гост је редитељ Срдан Голубовић.

Отворена је 20. Међународна смотра археолошког филма, на којој ће до 9. априла бити приказана 42 филма из дванаест земаља.

У Шабачком позоришту премијерно је изведена представа "Бацачи прстију" ауторке Иве Брдак, за коју је на последњем Стеријином позорју награђена за најбољи савремен текст.

Награђивану представу "Вртешка" Рашида Урамдана, Национални кореографски центар из Гренобла, извео је на Фестивалу игре у "Атељеу 212".

У оквиру Београдског међународног месеца фотографије, у Институту "Сервантес" отворена је изложба Гарсија де Марина, кога инспиришу свакодневни предмети.

24. Глумачке свечаности "Миливоје Живановић", које у Пожаревцу трају до 7. априла, свечано су отворене представом Југословенског драмског позоришта "Врат од стакла".

Поводом мултимедијалног концерта који ће одржати 4. априла у Коларчевој задужбини, славни виолиниста Гидон Кремер говори о музици, уметности и радости да публици широм света на свој начин представи најзначајнија дела.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Јована Филиповић

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]