Око магазин: Емир Кустурица и Чеда Јовановић у председништву БиХ

Шта саветници из Србије доносе Додику и Комшићу а кога ће изабрати Џаферовић?

Све је почело од Милорада Додика. Убедљиви победник избора за српског члана председништва није одолео да свој пут у Сарајево не зачини прворазредном политичком провокацијом. За свог саветника изабрао је Емира Кустурицу. Жељко Комшић и Милорад Додик су такви политички антиподи да је и одговор на Кустурицу морао да буде неко потпуно супротан од Кустурице. И хрватски члан председништва изабрао је Чедомира Јопвановића. Ко онда остаје Шефику Џаферовићу? Да ли ће то да буде Муамер ефендија Зукорлић и шта саветници из Србије доносе председништву Босне и Херцеговине.

"Што је нижи курс франка, то је већи ризик. Нагло јачање ове валуте ће довести до великих губитака. Нисам сигуран да су сви учесници на тржишту свесни овог ризика", гласило је марта 2007. упозорење Националне банке Швајцарске. Наравно, ни у Србији као ни у многим другим европским земљама нису били свесни ризика мислећи да Швајцарска и рулет не иду у исту реченицу.

12 година касније дошли смо до тога да они који су узели кредите у "швајцарцима" штрајкују глађу а проблем решава председник државе. Ко је крив за овај швајцарски рулет а ко ће напослетку да плати цех?

Јадранска кошаркашка лига дошла је до своје најзанимљивије фазе. Све што су ове године радили Звезда, Партизан, Будућност и Цедевита стаје у једну утакмицу. Међутим, постоји ли шанса да велика четворка АБА лиге ускоро добије нелојалну конкуренцију? Колико је реално да се грчки Олимпијакос прикључи Јадранској лиги? Да ли грчке судије могу да пошаљу евроспког великана у лигу клубова бивше Југославије.

Уредник емисије: Горислав Папић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 01. апр 2019, 18:43) - Rada [нерегистровани]

Hvala

što ste pronašli snimak koji je "stručnjak" izjavio da je pretnja skokom švajcarca čista glupost.

Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]