Oво је Србија

У Зрењанину се потписује уговор између Града и кинеске компаније „Шангдонг Линглонг” о давању земљишта за градњу фабрике гума без накнаде. У Горњем Верушићу отвара се нови погон предузећа ДЕС које претежно запошљава особе са инвалидитетом. Нова опрема ће олакшати производни процес.

Бивши спортиста, сада власник једне пекаре у Ужицу, свакодневно поклања своје пекарске производе сиромашној деци, старијим особама које немају довољно новца и спортистима који крећу на такмичења.

Куршумлија, једна од најсиромашнијих општина у Србији, на народном казану има 950 корисника. Народна кухиња Црвеног крста у овом месту ради непрекидно већ 19 година и једна је од ретких која припрема кувана јела током целе године. Храна се, осим у граду, дистрибуира и по селима у којима живи половина корисника.

Српско народно позориште, као једно од најстаријих на овим просторима, низом пригодних манифестација прославиће свој 158. рођендан.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Весна Манојловић и Драгана Живојновић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]