Културни дневник

Пројекцијом филма "Велики поход у Малу Сугубину" и доделом награде за животно дело нашој колегиници и ауторки Трезора Бојани Андрић, свечано је отворен Мартовски фестивал - 66. Београдски фестивал документарног и краткометражног филма.

Росинијеве увертире на програму су Београдског фестивала игре. У Театру на Крсту наступа трупа Spellboundиз Рима. На иницијативу Међународног позоришног института, већ више од 50 година широм света обележава се Светски дан позоришта, 27. март. Прву поруку за овај дан написао је Жан Кокто 1962, а ове године Карлос Селдран, режисер, драмски писац и позоришни педагог са Кубе. Чувени белгијски бенд Хуверфоник наступио је у Комбанк дворани, у оквиру турнеје на којој промовише најновији албум под називом "У потрази за звездама". Свечаним отварањем и доделом награда отвара се изложба 41. Салона архитектуре у Музеју примењене уметности. Тим поводом, гости Културног дневника су архитекте Анђела Карабашевић и Владислав Суџум, добитници Гран прија за изведено дело.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажа: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]