Ово је Србија

На површинском копу „Дрмно" готова је траса и почиње постављање савременог багера капацитета 6.600 кубних метара на час. То је део кинеског кредитног аранжмана, чијом ће се реализацијом производни капацитети Површинског копа „Дрмно” повећати за трећину.

Каква ће бити судбина објекта некадашње Модне куће „22. децембар” у строгом центру Ћуприје, површине више стотина квадрата?

Ко је замутио базен и водовод из кога се снабдевају села гружанског краја.

Хуманитарна организација „Србска част” донирала је дванаесточланој породици из Панчева робу вредности 500.000 динара и уплатила јој дуговања за електричну енерију која јој је била искључена.

Како су двојица ученика четвртог разреда Техничке школе из Пирота својим матурским радом матирали професоре?

У Чачку се отвара нова зграда Градске библиотеке. Биће то најмодернија и највећа зграда јавне библиотеке у Србији, са 3.500 квадратних метара простора. Уједно, ово је после 1990. године прва потпуно нова зграда градске матичне библиотеке у земљи.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредница емисије: Љиљана Ивановић и Весна Манојловић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 

 

 

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]