С Тамаром у акцији

Помоћ за седмочлану породицу Стаменић из Краљева

Трећа епизода емисије "С Тамаром у акцији" посвећена је породици Стаменић, коју чине три генерације - деда Славољуб и баба Биљана, син Златко, снаја Весна и три унуке (Славица, Милица и Анастасија).

Весна и Златко Стаменић су неко време радили у Београду, живели као подстанари у Панчеву. Златко је завршио војну школу, Весна је посластичар. Међутим, нису могли дуго тако финансијски да издрже и вратили су се у Краљево, где су се и венчали а становали су у стану Златкових родитеља.

Стан је власништво баке Биљане, који се није реновирао пуних педесет година колико Биљана у њему живи. Столарија је потпуно пропала, као и купатило и кухиња. Седам чланова породице живи у овом нефункционалном дому. Ипак, изузетно су сложни и оптимистични, брину једни о другима - управо због немаштине и недостатка простора.

Деда Славољуб и бака Биљана Стаменић су остали без посла да крају пете деценије. Иако су покушавали, нису успели нигде да се запосле. Сада чекају старосну пензију, чувајући унуке. Без обзира на отежане животне и стамбене услове, Стаменићи су веома ведра породица која се са свим недаћама носи достојанствено.

Са Јавно-комуналним предузећем из Краљева, који су помагали пре свега око ношења велике количине шута и старих ствари, Тамарини мајстори су, захваљујући креативним идејама архитекте Александра Поповића - направили Стаменићима веома функционалан и до непрепознатљивости унапређен животни простор!

По обичају, осим упознавања породице којој је акција посвећена и праћења тока грађевинских радова на породичном дому (који увек протичу у атмосфери солидарности и добре сарадње људи добре воље) и у овој епизоди биће представљене природне лепоте краја у ком се акција спроводи. Овога пута, то је околина Краљева - планине Столови и Голија, затим прича о чувеном утврђењу Маглич као о и изузетној иницијативи власника етно домаћинстава, који угошћују заљубљенике у природу.

Нова, трећа епизода седме сезоне серијала "С Тамаром у акцији" на програму је у петак 29. марта, на Првом програму РТС-а у 21 час.

број коментара 0 Пошаљи коментар