Културни дневник

Гошћа Културног дневника је водећа британска критичарка уметничке игре, лондонског Гардијана, Џудит Мекрил.

Кратком беседом балетске звезде Вивијане Дуранте и наступом Холандског театра игре из Хага, у Центру Сава свечано је отворен је 16. Београдски фестивал игре.

Албански књижевник Стефан Чаплику, представио је београдској читалачкој публици нови роман "Свако полуди на свој начин".

У Установи културе Стари град одржана је промоција књиге "Штулић: биографија" аутора Хрвоја Хорвата, рок критичара, новинара и колекционара гитара из Загреба.

Од 31. марта, гледаоце РТС-а очекује нова серија под називом "Жмурке" редитеља и сценаристе Мише Радивојевића.

После великог европског успеха са "Урнебесном тамом" Волфрама Лоца, бечки Бург је на сцену поставио други текст овог младог немачког аутора, црну комедију "Мрави у вечности".

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Лидија Божић
Монтажер Аника Тесла
Реализатор Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар