Око магазин: Цена Нато бомбардовања

Американци су израчунали колико је њих, преведено у доларе све то коштало а да ли ми знамо колико смо новца изгубили за 78 дана агресије?

После НАТО бомбардовања тадашње СР Југославије ништа више није било исто; ни у Србији и Црној Гори а они претенциознији ће рећи ни у целом свету. 20 година касније да ли знамо колико нас је све то коштало? Американци су израчунали колико је њих, преведено у доларе све то коштало а да ли ми знамо колико смо новца изгубили за 78 дана бомбардовања?

У Америци се захуктавају припреме за изборе 2020. а кандидата из редова Демократа све је више. За сада је највећи одјек имала нова кандидатура Бернија Сандерса. Социјалиста из Вермонта успео је 2016. године у земљу у којој је реч социјализам увреда да дође надомак председничке номинације. Сада има 77 година и решио је да уђе у нову трку. Да ли има икакве шансе да изађе на црту Доналду Трампу или је још прерано за било какву врсту левице у Америци?

У Око магазину погледајте и интервју са писцем из Сплита Антом Томићем.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]