Око: Премијерка Ана Брнабић

Поделе у друштву које упозоравају

Недељу за нама, посебно викенд, обележили су протести и упад демонстраната на РТС. То је још једном отворило питање какве вредности дели наше друштво и подсетило на недавну изјаву председника Српске академије наука и уметности Владимира Костића који је оценио је да је "Србија данас по многим линијама подељено друштво, да живи у паралелним световима, који се не додирују, не познају и, што је најгоре, не комуницирају."

Да ли је крајње време да се комуницира, али не под претњом упадима на јавни сервис и насилним блокадама путева, како омогућити дијалог и колико економски резултати - смањење јавног дуга, стабилан буџет, изградња путева, смањење незапослености падају у други план ако се ствара оваква атмосфера у друштву?

Да ли је могућ дијалог власти и опозиције, ко је за то најодговорнији? Хоће ли у Србију да дође немачки Фолксваген? Колико је економски раст довољан за још једно повећање плата и пензија у овој години?

Са председницом Владе Србије Аном Брнабић у емисији Око разговара Весна Дамјанић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]