Ово је Србија

После вишегодишње паузе, неуспелих приватизација и стечаја, погон некадашње Конфекције "Рудник" у Тополи поново ради. Нови власник, француски Бадо текстил, у реновирање фабрике и набавку машина уложио је више од милион евра. Извештава Невенка Ђелић.

Агенција за лиценцирање стечајних управника огласила је продају имовине акционарског друштва „Зорка обојена металургија” из Шапца. Процењена вредност имовине је око 372 милиона динара.

Данас је Међународни дан шума. Шуме представљају један од најсложенијих екосистема на земљи и драгоцени природни ресурс од изузетног економског значаја. Један је од предуслова здраве животне средине и борбе за опстанак Планете јесте и очување и мудро управљање шумама. О овој теми разговарамо са стручњацима ЈП „Србијашуме”.

Нова стална поставка Народног музеја Крушевац биће отворена данас, што ће означити завршетак реконструкције која траје од 2011. године. Извештава Љиљана Раичевић.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Дане Илић и Драгана Живојновић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]