Краљ Петар I

Трећа епизода: Након анексије Босне, рат са Аустроугарском постаје питање тренутка. И док се јавност припрема на неизбежно, краљеви синови воде своје приватне битке. Трећу епизоду серије "Краљ Петар I" погледајте 24. марта у 20.50 на Првом програму РТС-а.

Након што је Аустроугарска припојила Босну, незадовољство у држави расте, а рат постаје питање тренутка. Док краљ Петар преко Пашића покушава да обезбеди савезнике у Русима, Апис покушава да уз себе придобије регента Александра, видевиши у њему претендента на престо који је пoдобнији од непредвидивог Ђорђа.

Упркос томе што је круна растрзана између заговорника и противника рата, Ђорђе љубавном афером наставља да угрожава своју репутацију престолонаследника. У покушајима да заштити братовљев, а тиме и породични углед, Александар ни не слути да ће довести до трагедије несагледивих размера.

Трећа епизода серије "Краљ Петар I" емитује се у недељу 24. марта у 20.50 на Првом програму РТС-а. Репризу можете погледати наредне недеље, 31. марта у 16.00.

Уредник серије: Дуња Петровић
Редитељ: Петар Ристовски
Сценаристи: Владимир Ћосић, Милован Витезовић, Петар Ристовски
Играју: Лазар Ристовски, Марко Баћовић, Љубиша Савановић, Александар Вучковић, Марко Тодоровић, Тихомир Арсић, Милан Колак, Даница Ристовски, Иван Вујић, Танасије Узуновић, Бранко Јеринић, Светозар Цветковић, Миодраг Кривокапић, Небојша Миловановић, Радован Вујовић и многи други
Директор фотографије: Душан Јоксимовић
Композитор: Миодраг Цицовић
Сценограф: Аљоша Спајић
Костимограф: Борис Чакширан
Монтажери: Лазар Предојев, Милена Предић
Продукција: Радио-телевизија Србије
Извршна продукција: "Зилион филм" - Лазар Ристовски

број коментара 0 Пошаљи коментар