Велика илузија

У "Крупном плану" Велике илузије је Марија Каран једна од пет главних глумица у криминастличкој серији "Пет" која се приказује на РТС-у.

Расизам на филму некад и сад, приче о љубави у време ратних дешавања, породичне тајне у спрези са политичком диктатуром. То чини окосницу филмова који су након 47. ФЕСТА стигли у домаће биоскопе.

Најбољи филм 91. доделе Оскара "Зелена књига", подсећа на чињеницу да време проведено са људима другачијим од нас, па чак и у мраку биоскопске сале, може бити кључ у борби против предрасуда.

За своје место на репертоару, изборио се филм француског редитеља Емануела Финкијеа "Сећање на бол Маргарет Дира" заснован на аутобиографској драми коју је реномирана књижевница објавила 1985. године.

О породичној драми "Спокој" редитеља Пабла Трапера, посвећеној савременој породици која је свој спокој изградила на тамницама аргентинске војне диктатуре, из ракурса критичарке Кристине Ђуковић.

"Премотавање" нас враћа 80 година уназад када је Виктор Флеминг снимио један од најомиљенијих и најконтроверзнијих холивудских филмова свих времена "Прохујало са Вихором".

У "Контраплану" са француским глумцем и редитељем Луијем Гарелом чији се филм "Верни човек" такмичио за "Београдског победника" на 47. ФЕСТУ.

Аутор и уредник: Сандра Перовић
Сарадници: Селина Ловрен Аксентић, Јелена Царевић, Зоран Јанковић
Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић.

број коментара 0 Пошаљи коментар