Моја генерација "Z"

Премијера десете епизоде РТС-ове игране серије "Моја генерација Z", снимљене у заједничкој производњи Радио-телевизије Србије и извршне продукције "Оригинал Филм", на програму је у уторак, 19. марта на РТС 1 са почетком око 22.00 часа. Серију су режирали Милош Петричић, Милан Коњевић, Бранко Вучић и Коста Ристић.

И јунаци из Црвене смене су на Деаниној прослави 18-ог рођендана. У десетој епизоди која носи назив "Осамнаести рођендан" центар дешавања за ученике из обе смене је "Змајево гнездо" у коме је прослава. Срђан има план како да поправи своју (и Бојанову) позицију у друштву. Да би постали "кул момци" морају да смувају кул девојке а то су вечерас Деана, слављеница, и њена најбоља другарица Ивана.

Ипак његов план се не одвија како треба јер је ноћ непредвидива и одвешће наше јунаке у непланиране авантуре. Мина долази али убрзо и одлази са журке, а то исто чини и Милан, који се среће са њом на изласку. На журци Бојан и Дарко успевају да уживо изведу своју песму, која се одлично уклапа и спашава тренутак када је цркао разглас, који је случајно срушио Васа из плаве смене, који се са својим ортаком убацио на журку.

Улоге тумаче: Предраг Васић, Јована Миловановић, Катарина Живковић, Никола Станковић, Јана Милосављевић, Немања Рафаиловић, Кристијан Марковић, Ненад Петровић, Исидора Грађанин, Никола Малбаша, Кристина Јефтовић, Сава Стојановић, Стефан Вукић, Ивана Аџић, Милан Зарић, Вања Јовановић, Матеа Милосављевић

Остале улоге: Небојша Рако, Ана Мандић, Милица Зарић, Слободан Бештић, Милош Влалукин, Катарина Жутић, Предраг Бјелац, Дарко Томовић, Владан Дујовић, Ненад Ћирић, Александар Ђурица, Данијела Угреновић, Стефан Ковачевић, Вања Милачић, Петар Стругар...

уредник серије: Марко Новаковић
редитељи: Милош Петричић, Милан Коњевић, Бранко Вучић и Коста Ристић
сценаристи: Владимир Симић, Владимир Ћосић, Милена Деполо, Милан Коњевић, Нина Џувер и Бранислав Черњев
директори фотографије: Пера Поповић, Александар Иванчевић, Дарко Станојев и Горан Јанковић
сценограф: Биљана Нећак
костимограф: Андреа Самарџић
музика: Милован Бошковић и Иван Бон
монтажер: Бранислав Годић
производња: Радио-телевизија Србије и Оригинал Филм, 2019. године

број коментара 0 Пошаљи коментар