Културни дневник

Јубиларни, двадесети Гитар Арт Фестивал почиње концертом Висентеа Амига, најбољег светског фламенко гитаристе и аутентичног наследника Пака де Лусије.

Поводом годишњице убиства Зорана Ђинђића, покренут је сајт и објављени су конкурсна документација и кратки филм о споменику, који је требало да буде постављен на Студентском тргу. О разлозима кашњења израде споменика, полемикама у јавности и заоставштини Зорана Ђинђића, за Културни дневник говори вајар Мрђан Бајић. Нови роман Мишела Уелбека Серотонин, чије је појављивање пре три месеца у Француској проглашено националним догађајем, ових дана објављен је и на српском. У оквиру циклуса Подршка младим ствараоцима, у галерији Хаос отворена је изложба скулптуралних цртежа и амбијенталних инсталација Иване Милев. Светска премијера балета Викторија одржана је у Нордерн балету у Лидсу. Балет у кореографији Кејти Марстон, заснован је на писмима краљице Викторије. Жири Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије, донео је одлуку да Награду Павле Васић за 2018. годину додели групи аутора - Слободану Јовановићу, Мирославу Мушићу, др Јерку Денегрију и Боруту Вилду за каталог изложбе Машић. Тим поводом, гост Културног дневника је историчар уметности Слободан Јовановић, један од добитника награде.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажа: Бранислав Поповић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]