Сенке над Балканом

Четврта епизода: Живковић се извињава Врангелу што Краљевина СХС нема више новца да издржава Врангелову војску. Врангел тражи од генерала Живковића да му обезбеди састанак са Војином Ђукићем.

Тане бесни пред начелником Димитријевићем што је Аљоша отет и убијен, сумњичи затворског лекара да је потплаћен да га изведе из затвора. Лекар тврди да се Аљоши упалила рана и одлази без последица. Бабић је угруван, али је добро.

У канцеларији, Станко показује Танету слику из "Бизантовог" каталога - на Аврамовој слици је симбол ихтиоса хришћанске рибе - исти симбол који је на привеску огрлице коју су узели од Аљоше. Изнервирани Тане тврди да то није траг, него глупост и одлази с Бабићем код Прша у "Чубурче" да се напије од муке.

Кројач са својим људима упада у Мајин атеље "Бизант" где је затиче са Аврамом. Схватио је да му је дала погрешне негативе. Кројачеви људи покушају да савладају Аврама али он им се одупре. Маја моли да оставе њеног пријатеља на миру, брани се да је мислила да су негативи прави, схвати да је једино Тане могао да их узме. Кројач јој да рок да му донесе негативе у Јатаган малу у кафану "Код Нишког"...

Улоге тумаче: Драган Бјелогрлић, Андрија Кузмановић, Марија Бергам, Гордан Кичић, Милош Тимотијевић, Ненад Јездић, Марко Живић, Небојша Дугалић, Марко Гверо, Жарко Лаушевић, Срђан Тодоровић, Александар Галибин, Горан Богдан, Бојан Навојец, Никола Ристановски, Петар Арсовски... и многи други.

Креатор серије: Драган Бјелогрлић
Уредник серије: Марко Новаковић
Режија четврте епизоде: Коста Ђорђевић
Сценарио: Даница Пајовић, Драган Бјелогрлић, Владимир Кецмановић, Дејан Стоиљковић
Директор фотографије: Иван Костић
Монтажа: Лазар Предојев
Музика: Мањифико
Дизајн звука: Александар Протић Прота
Костимографија: Борис Чакширан
Продукцијски дизајн (сценографија): Горан Јоксимовић Јокса
Продуцент: Драган Бујошевић, Драган Бјелогрлић
Продукција: Радио-телевизија Србије, Кобра филм
Копродуцент: Томи Салковски, Сталбел Мишалков
Копродукција: Скопје Филм Студио, Радио Телевизија Република Српска
Извршна продукција: Горан Бјелогрлић - Кобра филм

број коментара 0 Пошаљи коментар