Ово је Србија

Ваљевски хирурзи са колегама из Београда и Панчева раде две операције, са њима у тиму је и главни инструктор за Србију, британски професор, Амџад Перваjз. Ваљево би требало да постане седми инструкторски центар у земљи за лапорапскопске операције тумора колона и ректума.

У сарадњи са Удружењем студената са хендикепом, Канцеларија за младе Чачак реализовала је пројекат „Један дан у мојим ципелама". Снимили су филм где су накратко били у некој свакодневној животној ситуацији особа различитог инвалидитета и потом коментарисали проблеме са којима су се суочили.

У Лесковцу живот уз аутобуску и железничку станицу доноси проблеме, скрећу пажњу станари оближњих зграда, а у краљевачком приградском насељу Рибница реновира се Дом здравља и Дом културе.

У Нишу се одржава позоришни фестивал „Театар на раскршћу", а у Панчеву међународна изложба посвећена стрипу „Загор нашег сокака".

На недавно завршеном првенству Србије на ергометрима у Зрењанину, Веслачки клуб Смедерево остварио је историјски резултат освојивши прво место у укупном пласману са 74 бода, док су Веслачки клубови Партизан и Црвена звезда били на другој и трећој позицији.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Љиљана Ивановић и Драгана Живојновић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

 

 

 

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]