Краљ Петар I

Друга епизода: Док се сукоб између Аустроугарске и Србије продубљује, краљ Петар мора да одржи мир, како у земљи, тако и између својих синова. Ипак, Апис има другачије планове. Другу епизоду серије "Краљ Петар I" погледајте 17. марта око 20.00 на Првом програму РТС-а.

Због економског осамостаљивања, Аустроугарска кажњава Србију уводећи забране на извоз. Сукоб продубљује и тежња Аустроугарске да припоји Босну, у којој је већином спрско становништво. У јеку ових околности, краљ Петар се труди да одржи мир у земљи, док Апис и његове присталице заговарају рат у Босни.

Наслућујући да тешка времена тек долазе, краљ Петар покушава да помири разлике између својих синова, одговорног и тактичног Александра и неустрашивог, али сировог Ђорђа. И док Александар одлази на школовање у Русију, Ђорђе срља у љубавну аферу, која га може скупо коштати.

Друга епизода серије "Краљ Петар I" емитује се у недељу 17. марта у 20.00 на Првом програму РТС-а. Репризу можете погледати наредне недеље, 24. марта у 16.00.

Уредник серије: Дуња Петровић
Редитељ: Петар Ристовски
Сценаристи: Владимир Ћосић, Милован Витезовић, Петар Ристовски
Играју: Лазар Ристовски, Марко Баћовић, Љубиша Савановић, Александар Вучковић, Марко Тодоровић, Тихомир Арсић, Милан Колак, Даница Ристовски, Иван Вујић, Танасије Узуновић, Бранко Јеринић, Светозар Цветковић, Миодраг Кривокапић, Небојша Миловановић, Радован Вујовић и многи други
Директор фотографије: Душан Јоксимовић
Композитор: Миодраг Цицовић
Сценограф: Аљоша Спајић
Костимограф: Борис Чакширан
Монтажери: Лазар Предојев, Милена Предић
Продукција: Радио-телевизија Србије
Извршна продукција: "Зилион филм" - Лазар Ристовски

број коментара 0 Пошаљи коментар