Oво је Србија

У Србији се из године у годину доста тога ради на побољшању положаја жена, али је стање у друштву далеко од задовољавајућег, јер су жене и даље изложене разним облицима дискриминације. У посебно тешком положају и по више основа дискриминисане су Ромкиње, жене са села, самохране мајке, жене с инвалидитетом.

Према подацима за фебруар НЗС, од око 570.000 незапослених у Србији, 303.000 су жене. Готово половина старија је од 45 година. У поређењу са ЕУ, Србија је и даље на запећку када се о ради о запослености жена средњих година.

Пре годину и по дана, мештани Конарева петицијом су тражили од локалне самоуправе да се сигнализацијом и пешачким прелазом обезбеди прелазак Ибарске магистрале која пролази кроз то место. На том потезу је, по речима мештана, до сада погинуло више од двадесет људи. Када ће проблем бити решен?

Ескиважа, директ, кроше и аперкат, за многе жене су непознати појмови. У свету ММА бораца, Шапчанка Милена Бојић, једна је од ретких дама.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Весна Манјловић и Ивана Миљковић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]