Културни дневник

Гост Културног дневника је професор Франческо Петручи, конзерватор и ахитекта, аутор изложбе "Бернинијева школа и римски барок. Ремек-дела из Палате Киђи у Аричи", која је данас отворена у Народном музеју у Београду.

Звезда балетске сцене Сергеј Полуњин, представио се београдској публици главном улогом у балету "Посвећење", у кореографији Јуке Оиши, на Великој сцени Народног позоришта. На Сцени "Мира Траиловић" позоришта Атеље 212, премијерно је изведена представа "Хомо Фабер", настала према роману швајцарског писца Макса Фриша, у драматизацији Тамаре Барачков и режији Ане Томовић. Симфонијски оркестар РТС одржао је концерт у Комбанк дворани. Као солиста наступио је пијаниста Владимир Милошевић. Културни дневник био је на првој конференцији за новинаре, којом је најављен Београдски фестивал игре. Поводом пресуде Управног суда у Београду у корист независне плесне сцене у спору са Министарством културе и информисања Србије, којом је Суд поништио део резултата Конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката из области савременог стваралаштва у 2016. години, Културни дневник истражује шта победа независне плесне сцене на суду представља и какав је њен значај. У Музеју савремене уметности Метелкова у Љубљани, отворена је изложба посвећена идејама, идеалима и принципима Покрета несврстаних.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Лидија Божић
Монтажер Никола Манић
Реализатор Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар