Моја генерација "Z"

Премијера треће епизоде РТС-ове игране серије "Моја генерација Z", снимљене у заједничкој производњи Радио-телевизије Србије и извршне продукције "Оригинал Филм", на програму је у среду, 6. марта на РТС 1 са почетком од 23.00 часа. Серију су режирали Милош Петричић, Милан Коњевић, Бранко Вучић и Коста Ристић.

У трећој епизоди, која носи назив "Повратак у школу - црвена смена", се упознајемо са јунацима Црвене, послеподневне смене. Мина се враћа из приватне гимназије у државну школу, на њен захтев. Али, у школу мора да иде уз пратњу возача, што изазива расправу са мајком. Матеа, пред послеподневну смену, глувари у омиљеном "школском" кафићу и јадикује о животу са Грофом, који је власник и једини запослени у истом. У аутобусу, након расправе са ученицама другог разреда на тему музичких афинитета, Милан среће своју најбољу другарицу Деану.

Поред тога да су најбољи другови, сазнајемо и да су Милан и Деа прилично различите личности. Деа је хуманитарац па је цело лето провела помажући у кампу који је организован за децу избеглица. Следећи јунак ког упознајемо јесте Срђан ког у школу довози теча - познати глумац. Дочекује га Бојан са којим је у вечитом покушају да се допадну било којој девојци. Упознајемо и другу спортску звезду школе Дарка. Након часа на ком професорка ученицима представља сву озбиљност четврте и последње године средње школе, упознајемо и професора физичког васпитања Ранка који на ходнику "пресреће" младу професорку књижевности Ану, мислећи за њу да је ученица.

Улоге тумаче: Предраг Васић, Јована Миловановић, Катарина Живковић, Никола Станковић, Јана Милосављевић, Немања Рафаиловић, Кристијан Марковић, Ненад Петровић, Исидора Грађанин, Никола Малбаша, Кристина Јефтовић, Сава Стојановић, Стефан Вукић, Ивана Аџић, Милан Зарић, Вања Јовановић, Матеа Милосављевић

Остале улоге: Небојша Рако, Ана Мандић, Милица Зарић, Слободан Бештић, Милош Влалукин, Катарина Жутић, Предраг Бјелац, Дарко Томовић, Владан Дујовић, Ненад Ћирић, Александар Ђурица, Данијела Угреновић, Стефан Ковачевић, Вања Милачић, Петар Стругар...

уредник серије: Марко Новаковић
редитељи: Милош Петричић, Милан Коњевић, Бранко Вучић и Коста Ристић
сценаристи: Владимир Симић, Владимир Ћосић, Милена Деполо, Милан Коњевић, Нина Џувер и Бранислав Черњев
директори фотографије: Пера Поповић, Александар Иванчевић, Дарко Станојев и Горан Јанковић
сценограф: Биљана Нећак
костимограф: Андреа Самарџић
музика: Милован Бошковић и Иван Бон
монтажер: Бранислав Годић
производња: Радио-телевизија Србије и Оригинал Филм, 2019. године

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 06. мар 2019, 15:10) - anonymous [нерегистровани]

Vec vidjeno

Daleko, daleko ispod ocekivanja.Iste teme, isti ugao gledanja vec deceniju, dve.Buntovnici bez razloga koje kao neko maltretira primitivnim metodama i prisiljava ih da budu tacni i odgovorni, a oni traze razumevanje, pruzaju otpor i pobedjuju.I to bi trebalo da nam bude simpaticno.Strasno!