Ово је Србија

Мештани Гркљанa, села у близини фабрике воде у Мајдеву, прикључени су на регионални систем водоснабдевања. До краја године на регионални водовод биће прикључено 96 одсто домаћинстава на територији Крушевца.

Како пронаћи посао после 50-те? Биљана Јовановић и њен супруг остали су без посла. Одлучила је да своју креативност преточи у приватни посао. Од старе одеће, различитих материјала и хартије прави лутке, украсне предмете и друго. Више у причи Данијеле Коцић из Лесковца.

На граничном прелазу Српска Црња не постоје посебне траке траке за цистерне које превозе опасне материје. Мештани су, због тога, забринути са своју безбедност. Како би проблем могао да буде решен, проверава Симо Будимир из Зрењанина.

У пожаревачком Центру за културу почињу 15. Аматерксе глумачке свечаности „Миливојев штап и шешир". Наступају позоришта из Шида, Смедерева, Горњег Милановца, Крагујевца и Пожаревца. Свечаности прати Александра Марковић.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Ивана Миљковић и Весна Манојловић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]