Oво је Србија

Од понедељка, у лозничком Омладинском центру, као претходних година, незапослени професори српског језика и математике држаће бесплатну припремну наставу за ученике 8. разреда основних школа. Какви су резултати њиховог ангажовања, из прилога Славице Џиновић.

Републички фонд за здравствено осигурање израдио је више од седам милиона картица здравственог осигурања. Чак 67.000 картица није преузето. Један од градова у коме чекају своје кориснике је и Ниш. Колико здравство кошта немарност грађана и да ли су им због тога ускраћени неки видови здравствених услуга, истраживала је Лидија Гергијев.

Чиме је Нови Пазар заслужио да буде пример најбоље праксе у примени принципа добре управе локалне управе, из прилога Душана Јемуовића.

Иако не постоје у званичној територијалној организацији наших општина и градова, од времена Турака па до данас, махале су на југу Србије једина адреса, без улице и броја, за њихове житеље. Само у 34 села општине Трговиште има стотину махала! Забележила Данијела Манић Стојилковић.

Четврта премијера на сцени шабачког позоришта од почетка сезоне - „Бела грива", у режији Ирене Ристић, намењена је свим генерацијама. Извештава Гордана Мањенчић.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Гордана Петровић и Љиљана Ивановић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

број коментара 0 Пошаљи коментар