Културни дневник

Гост је редитељ Мирослав Терзић. Његов филм "Шавови" биће приказан у програму "Панорама" престижног Берлинског филмског фестивала.

Почиње "ДОК" - нови фестивал документарног филма. До 3. фебруара гледаоци ће имати прилику да виде 20 дугометражних филмских остварења распоређених у 4 програмске целине.

У Музеју народног позоришта додељене су награде "Музика Класика". Награда за изузетан допринос уметничкој музици у 2018. години припала је Бисерки Цвејић, најбољи мушки извођач је флаутиста Љубиша Јовановић, а најбољи женски извођач сопран Јасмина Трумбеташ Петровић.

На концерту из циклуса "Коларац твој свет музике" су у Коларчевој задужбини наступили пијанисти Александар Маџар и Александар Мељников. Свирали су дела Сергеја Рахмањинова.

32 године након последњег наступа легендарна Корни група је одржала концерт у Баограду. Корни група је основана 1968. године, објавили су шест албума, и снимили велики број хитова.

У установи културе "Стари град" одржан је поетски перформанс под називом "Гласови у простору" и "Авангарде ће увек постојати" на којем су учествовале четири песникиње и једна теоретичарка поезије.

У бечком Музеју Катедрале Светог Стефана отворена је изложба дела сакралне и профане уметности која тему ране из јеванђеља по Јовану суочава са ранама људи нашег времена, од телесних, преко друштвених до симболичких.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Оливера Милошевић
Реализација: Сања Реџић
Монтажа: Аника Тесла

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]