Ово је Србија

Скупштина града Ваљева на данашој седници требало би да усвоји низ мера за решавање вишегодишњег проблема загађења ваздуха у том граду.

Након снежних падавина, у појединим местима у Србији, активирала су се стара и појавила нова клизишта. На који начин ће штета бити санирана и шта би могло да буде дугорочно решење проблема, проверавају наши допсиници из Крушевца и Ниша.

Све више породица се одлучује за хранитељство, па у нашој земљи, 4.500 породица чека на одлуку центара за социлани рад да преузме бригу о око пет хиљада малишана. На основу којих критеријума се утврђује које породице могу постати нови дома за малишане без родитељског старања, разговарамо са представницима Министаства за рад и социјалну политику.

Последњих година, све више сточара у Војводини се одлучује за узгајање карава и производњу мелка. Због чега, проверава Миле Новаковић.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Дане Илић и Весна Манојловић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић  
број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]