Ово је Србија

Последице употребе модафинила, који се појавио на илегалном тржишту и углавном га користе млади који га наручују преко интернета, могу бити озбиљне - од алергија до психичких и срчаних тегоба, упозоравају фармаколози. О превенцији и лечењу разговарамо са стручњаком Специјалне болнице за болести зависности у Београду.

Зашто исте порезе за пензијско и социјално осигурање плаћа и сељак који је власник неколико хектара земље и велепоседници који остварују огромне приходе? И да ли је оправдано да се, због неплаћених пореза, паорима одузима земља, истражује колега Симо Будимир.

За школе у селима Бање и Суво Грло код Србице, Канцеларија за Косово и Метохију обезбедила је девет компјутера. Нове машине ће олакшати извођење наставе, а највише ученицима који похађају часове информатике.

Популарни јутјубери Душан Вуковић Дуxа и Александар Мутњаковић Мутни посетили су Геронтолошки центар у Суботици и са најстаријим суграђанима снимали нови видео-клип. Како је изгледала међугенерацијска комуникација и дружење видећете у причи Тонија Бедалова.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Драгана Живојновић и Гордана Петровић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]