Око: Онамо, намо - где вечно сунце сја

Зашто целу државу Црну Гору љуља један профил на Инстаграму, како су Грци нашим јужним суседима изгласали име Северна Македонија и да ли је последња нада унитариста из Сарајева то што је Република Српска недавно ушла у „Клуб 27".

Наш јужни сусед ипак ће се звати Северна Македонија. Са три гласа више од потребне већине Грчка је данас усвојила Преспански споразум и тако разрешила 27годишњи сукоб око имена државе чији је главни град Скопље.

Име је изгледа постало проблем и код западних суседа, наиме Бакир Изетбеговић је напетост у Федерацији изгледа покушао да пренесе на ниво Уније и то жељом да се укине име: Република Српска.

У Црној Гори пак нема проблема са именима а ни са опозицијом, која више не спава ни у затвору, ни у парламенту али зато државу тресе афера Коверат, односно информације које о председнику Ђукановићу из Лондона пушта бизнисмен Душко Кнежевић.

О врућим регионалним темама ове зиме говоре:

Мухарем Баздуљ, писац

Ђуро Радосавовић, писац

Александар Апостоловски, новинар

Аутор емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]