Културни дневник

Опера и театар Мадленианум обележава двадесет година од прве премијере. Комична опера "Тајни брак" Доменика Чимарозе, изведена је на сцени 1999. године. О плановима и репертоару ове куће, говори гост Културног дневника, директор Андреја Рацков.

Матица српска, на традиционалној Светосавској беседи, додељује Повеље за неговање српске језичке културе. У Културном дневнику говоримо о програмима ове институције. У емисији и о плановима Спомен-збирке Павла Бељанског за 2019. годину, као и о репертоару Српског народног позоришта у новој календарској години. У емисији проверавамо како теку припреме Новог Сада за 2021. годину, са каквим изазовима се будућа Европска престоница културе суочава и у којој мери ова титула одређује културне програме и утиче на културну политику. У емисији и о Политикиној награди за најбољу изложбу у 2018. години, као и о другим актуелностима из света културе које су обележиле овај петак.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија.

уредник Снежана Стаменковић Јојић
реализатор Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]