Око магазин: Европска рампа за челик из Србије

Хоће ли у обрачуну Европе и Америке са јефтиним кинеским челиком страдати Железара у Смедереву?

Данас у подне Ју Јонг, председник кинеског ХБИС-а састао са премијерком Србије Аном Брнабић. Између осталог тема састанка биле су и квоте за српски челик. Наиме, прошле недеље Брисел је увео ограничења на увоз из челика из како их они називају трећих земаља и ту је директно погођена Србија. Хоће ли у обрачуну Европе и Америке са јефтиним кинеским челиком страдати Железара у Смедереву?

Једна од осам фотографија која се нашла на званичном твитер налогу руског председника после посете Србији била је и Путинова фотографија са Пашом. Реч је о младунчету шарпланица које је председник Србије поклонио председнику Русије. Како је Александар Вучић изабрао Пашу, какве псе воли Владимир Путин и какве је све до сада добијао на поклон.

Светско првенство у рукомету улази у завршницу, нажалост без Србије која је тренутно тек 18. на свету. Пре 18 година, на пример били смо трећи на свету а за нашу репрезентацију бранио је тада Ненад Пуљезевић. Популарни Пуљез искористио је растегљива правила ЕХФ-а па је после чак бранио и за Мађарску. У време када више нема много победа у рукомету Пуљезевић се окренуо квизовима: Потери и Слагалици. Како је некадашњи одлични голман постао одличан квизоман?

На управо завршеном Кустендорфу, награду за животно дело - односно "награду за будуће филмове" како је на фестивалу зову - добио је Славко Штимац. Биле су ту и холивудске звезде, али на фестивалу је примат ипак имао филм. Ко су људи који долазе на Кустендорф, одакле су и зашто су ту, али и шта се још на Мећавнику осим филма може видети?

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]