С Тамаром у акцији

Акција за породицу Радосављевић

Ова епизода пете ТВ сезоне серијала "С Тамаром у акцији" посвећена је акцији помоћи Наташи и Жељку Радосављевић који са четворо деце живе у селу Мали Извор, код Бољевца у источној Србији..

Жељко (38) и Наташа (32), су одрасли заједно у истом крају. Мали Извор је велико село у ком живе Срби, Власи и Роми. Иако су се познавали читавог живота Жељко је имао брак пре Наташе у којем није имао деце а Наташа - Влајна по националности, има Ену (9), дете из ванбрачне заједнице. Већ пет година, Наташа и Жељко живе у љубави и сложно, а у кратком браку добили су и троје деце: трогодишњу Софију и шестомесечне близанце, Даницу и Душана.

Радосављевићи, као и многи млади парови који су остали да живе на селу - живе веома скромно, раде вредно и много, а децу одгајају са много љубави.

Отац породице наследио је дедовину која подразумева кућу (у којој сада живе, направљену од блата) и њиву коју обрађују. Живе од пољопривреде и надница које Жељко заради као дрвосеча.

Свака кућа од блата, која је стара 50 или више година има исти проблем - није доведена вода. Тако је и са кућом коју је Жељко наследио... Сам је дозидао купатило, међутим није могао да га припоји кући, већ из купатила у кућу улази - са трема. Оно што такође није могао сам да поправи су и лоше електроинсталације, па је Наташа била увек на опрезу да пази да више апарата не уључује истовремено. Плафони овог породичног објекта су једноставно од дотрајалости, старости - почели да пропадају...

Жељко Радосављевић је омиљен међу својим вршњацима и свим комшијама па је захваљујући тој чињеници, Тамарина екипа мајстора у селу Мали Извор имала највећу помоћ до сада!

Локална самоуправа је такође великодушно изашла екипи у сусрет. Сва потребна механизација стигла је чак и пре Тамаре и њених мајстора у двориште породице - потпуно збунивши све, како да почну акцију и епизоду...

Све у свему, сви грађевински проблеми су решавани заједничким радом а Тамарина екипа је завршила ову радну седмицу и са неколико килограма вишка: прељубазне комшинице - врсне домаћице су им непрекидно угађале, доносећи неодољиве - и слане и слатке гурманске специјалитете!

Општина Бољевац обилује многим природним лепотама па је Тамара са породицом којој је помагала успела да обиђе неке од најупечатљивијих и најатрактивнијих: од дивног извора Црног Тимока, тачније Црне Реке у селу Криви Вир, до етно села Илиново и чувеног Илиновог врела. Са Жељковим пријатељима планинарима попели су се и на мање познат врх - Чучикамен, са ког се пружа диван поглед на планину Ртањ. Видећете и како се правилно бере биљка "Сатуреја Монтана" која посебан квалитет, због надморске висине, управо има на обронцима ртањске планине. Тамара Грујић ће вам открити и како изгледају кривовирске жује - аутохтона сорта оваца (која постоји само у околини села Криви Вир,) као и које специјалитете праве "златне руке Црноречја" - вредне пензионерке које и црноречки фолклор чувају од заборава.

У овој епизоди уживаћете у призорима искрене солидарности на делу, дивној природи, мноштву корисних информација и великој дози хуманости и љубави, koja je на програму у петак 25. јануара у 21 час, РТС 1.

број коментара 0 Пошаљи коментар