Културни дневник

Гост је др Маја Станковић, ванредни професор на Факултету за медије и комуникације "Сингидунум", добитник Награде "Лазар Трифуновић" за најбољу ликовну критику 2018. за историјскоуметничку студију "Уметност је оно што чини живот занимљивијим од уметности" и теоријску критику објављену на порталу Студије савремености.

Поводом завршетка 18. играног филма "Упркос магли", наш чувени редитељ, Горан Паскаљевић, и Ђузепе Еусебија, косценариста и помоћник редитеља, дали су нам ексклузивну изјаву.

12. Кустендорф свечано ће бити затворен сутра доделом награда. О томе колико су овакви фестивали важни за младе ауторе и о својој каријери, за Културни дневник говори глумац Мет Дилон.

У Француском институту приређена је изложба "Сапутници", инспирисана биографијама неких животиња које су биле важне у развоју људске цивилизације. Кустос Владимир Палибрк одабрао је радове четири аутора из Србије и Француске.

У Установи "Гварнериус" одржан је концерт хора "Интернационални београдски певачи", који окупља четрдесет представника дипломатског кора, међународне заједнице и стране студенте. Дела класичне, савремене и џез музике извели су на више језика.

У Галерији "Хаос" отворена је изложба радова на папиру "маргиналног уметника" Јошкина Шиљана.

Водимо вас у Рим на изложбу необичног назива "Класично постаје поп. Од археолошких истраживања, копија до неких папазјанија". Поставка показује како су копије дела класичне уметности у 18. веку постале претеча модерних сувенира.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]