Ово је Србија

Како је дочекана Нова година по јулијанском календару. Како је било на трговима и ресторанима. Према најавама добре музике неће недостајати.

Колико ће раст темепературе олакшати ситуацију у Новој Вароши, Лучанима, Рашки, Ивањици, Краљеву, Ариљу и Пожеги, где је уведена ванредна ситуација? На терену дописници РТС-а.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у марту прошле године, расписало је конкурс за пријем 1.000 докторанада на научне пројекте. До сада је већина њих потписала уговоре о раду са факултетима и Институтима. Међу најбољима су и докторанди из Крагујевца, са Факлултета медицинских наука, који су добили посао.

Поводом Дана општине Мионица, биће приказана позоришна представа "Ратни дневник Живојина Лазића", монодрама о нашем славном ратнику, Солунцу, рођеном у Струганику код Мионице. Представу је припремио Културни центар Мионица.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Љиљана Ивановић  и Дане Илић

Водитељка:  Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]