Ово је Србија

Због снега и леда, у Новој Вароши проглашена је ванредна ситуација, а већ два дана, проблеме имају и мештани села у околини Ивањице. Са завејаних подручја извештавају наши репортери из Чачка и Ужица.

Међу најзагађенијим градовима у Србији су Ниш, Ваљево, Панчево, Смедерево и Беочин. Проверавамо да ли, и на који начин, локалне самоуправе у тим местима настоје да реше тај, вишегодишњи проблем.

До краја године, све саобраћајнице у Крушевцу биће „покривене” видео надзором. У Савету за безбедност саобраћаја у том граду очекују да ће те мере значјано допринети безбедности свих учесника у саобраћају.

Колико смо потрошили током новогодишњих и божићних празника и како „преживети” најдужи месец у години, проверавају наши дописници из Јагодине и Крагујевца.

У Општини Пожега, у оквиру пројекта „Проследи књигу”, шест основних школа добиће „Кутију од 50 чудесних књига”. Књижни фонд ће, на тај начин, квартално, бити преношен од једне до друге школе, Више у причи Предрага Стојковића.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Дане Илић и Драгана Живојновић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

 

 

 

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]