Најлепше народне песме

У фокусу специјалног издања емисије је Цојлетов труд да осмисли што бољи новогодишњи ТВ програм за свој аудиторијум...

Раскошним концертом на Ташмајдану, који је на РТС-у у августу 2018. гледало скоро два милиона људи, завршила се ТВ сезона у којој се народна музика (кроз обиман мултимедијални пројекат "60 најлепших народних песама") вратила на велика врата у наше домове.

Цојле Манојловић (лик тумачи глумац Срђан Ивановић), главни протагониста забавно-музичког серијала (по сценаристичкој идеји Милана Поповића), био је и највернији гледалац емисије "60 најлепших народних песама". Забринут, да се може догодити да народна музика изгуби предност коју је направила, он оснива своју ТВ продукцију, "решен да направи медијски бум". То је и полазиште емисије "Најлепше народне песме", која се од јесени 2018. емитује и са великом пажњом прати недељом од пет поподне на Првом програму РТС-а.

У овој емисији, пратићемо Цојлетов и труд његових сарадника да спроведу у дело идеју о новогодишњем програму и то - по узору на РТС-ов!

Милан Поповић, сценариста и уредник емисије:
"Док је РТС припремао "Новогодишњу бајку" празнични забавно-музички програм, осмишљен као несвакидашњи певачки мегдан забавњака и народњака, негде у брдима Србије мала ТВ продукција "ушла је у лифт који има само једно дугме": Цојле је решио да копира новогодишњи програм РТС-а. А то - води у сигурну пропаст! Директор и власник те продукције, Цојле Манојловић и његова сестричина Беба (глумица Анђелка Симовић) крију од комшинице Светлане (певачица Јелена Гербец) да су одлучили да раде сопствени новогодишњи програм. Уствари, праве без њеног знања - велики плагијат... Сеоска домаћица Светлана (која има функцију музичке уреднице у овој фирми, као несуђена певачица) преузима улогу централног женског вокала у том шоу програму а сам Цојле Манојловић - мушког. Њих двоје уствари, глуме све ликове који се појављују у РТС-овом студију и певају паралелно, у највећем медијском плагијату 21. века. У оригиналном, РТС-овом програму свирају велики чувени оркестри а Цојле је зато, позвао чувеног виолинисту Перицу Васића и хармоникаша Ацу Чергара. Музички састав су назвали у "Најбржи оркестар на свету - Цојлетови гепарди!".

Најлепше народне песме: РТС 1, недеља 13. јануар у 17.00

број коментара 0 Пошаљи коментар