Ово је Србија

Општина Прокупље некада је била привредни гигант Топлице. Данас су многе фирме затворене, сваки трећи радно способни становник незапослен, а социјалну помоћ прима 1.200 лица. Шансу за посао многи виде у компанији Леони која планира да изгради трећи погон у Прокупљу и број запослених са 2.200 повећа на три хиљаде. Више у прилогу Драгише Стојановића.

Славко Чечарић је напустио Банатски Карловац и одлучио је да настави живот на селу. Купио је козе, патке и гуске, јер жели да производи здраву храну. Од једне козе и јарца расе Алпина одмах је добио црно јаре, које је права атракција, јер се то ретко догађа. Са Славком разговара Горан Јовичић.

У току је сеча трске у селу Бело Блато код Зрењанина. Сеча се иначе обавља по мразу, али је ове године температура знатно нижа и неповољнији су временски услови. На терену је Симо Будимир.

Да ли је очишћен лед и снег са тротоара у Краљеву проверава Ратко Бечки.

Причом о зачетнику српске реалистичке приповетке, Миловану Глишићу, презентацијом видео-материјала и читањем одломака из његових прича у Музеју завичајних писаца почеће обележавање 170 година од Глишићевог рођења, Библиотека у Ваљеву, у овој години, планира низ садржаја како би се достојно обележио јубилеј ваљевског и српског великана. Више у прилогу Слађане Васиљевић.

Сазнаћете и како се некада плесало у Чачку.

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Гордана Петровић, Љиљана Ивановић и Зорана Коршош Николић
Одговорни уредник Редакције Дописништва: мр Ненад Ј. Ристић

ovo_je_srbija@rts.rs 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]